Het was gisteren een lange dag vandaar pas vandaag ons klein verslagske…
We hebben ten volle genoten van het ruime toeristische aanbod van Shangai.
Alhoewel dat we nog steeds nog maar een klein stukje van de koek gezien en gedaan hebben, maar he hier wonen dan ook 24 miljoen Chinezen.
Zoals het een Gelmeller betaamt zijn we eveneens in het nachtleven gedoken – de ene al wat dieper dan de andere 😉

Eerst op ons drukke Chinese dagprogramma stond een bezoek aan de zijdefabriek. Van de bietjes en de bijtjes tot worm tot cocon tot het wrede doodkoken tot aan een zijde draadje hangen… het werd ons allemaal in chingles uitgelegd. Nadien mochten we zelf een laagje donsdeken uittrekken.
We waren niet met glas geslaagd, gelukkig konden de vaste werkdames het als geen ander en werd ons mislukt laagje terug op de hoop gegooid.
Daarna was er natuurlijk mogelijkheid tot aankoop van dekens, sjaaltjes, allerhande. hier en daar werd er niet weerstaan en mogen enkelingen een sjaaltje of kamerjas verwachten!

Hierna brachten we een bezoek aan de Buddha Jade Temple. Eindelijk zagen we eens een echt typische Chinese architectuurstijl met omhoog gepunte dakjes en uitgesneden houtwerk.
18 buddha’s kregen we onder onze neus, offers en geschenken werden door de Boeddhistische Chinezen gegeven. Algemeen een kleurijk spektakel.

In navolging van onze cruise konden we vanmiddag de skyscrapes en TV-tower nu eens bij daglicht bekijken. Een werden duchtig terrasjes gedaan op de BUND (dé wandelpromenade naast de Huang Po river). Nadien konden we shoppen, afdingen, onderhandelen en fier zijn over onze “good plice”.
in the fake market… Chinese naam niet meer gekend door de auteurs – onze welgemeende excuses daarvoor!!

Tussen al de activiteiten hierboven beschreven, zijn we ook met een groepsspel begonnen.
We hebben een heuse laddercompetitie tussen de leden gestart.
nummerke 28 is helaas de laatste trap en hangt er aan om onze blog mee up to date te houden.
Daarom dus, dat Saskia dit vandaag met veel plezier moest doen… Kim heeft aangeboden om haar even te helpen. Alles is toch leuker als je het met twee doet, niet?

Om de dag in stijl af te sluiten, zijn we de avond begonnen in “the bar street” om al wat in the mood te komen. The cheerleaders van UCLA die samen met ons in het hotel overnachten, hadden ons een club… M2 aangeraden. Een aantal van ons stonden nog in de typische toeristische gelmel kledij, voor een goed verstaander shorts, topkes en sleffers, maar no worries in Shangai mag je dan overal binnen… ook in een fancy club. Beats, Chinezen, expats, schaars geklede danser(ressen) en drankjes passeerden de revue en de avond verliep vrolijk gezwind.
taxi’s vulden zich en iedereen geraakte uiteindelijk in zijn eigen bedje.